Kalundborg Lokalarkiv

Kalundborg lokalarkiv har igen åben hver torsdag fra kl. 14-17
og den 1. lørdag i måneden – næste gang: den 5. februar fra kl. 10-12

 

 

 

 

 

 

 

Min Hjemstavns posthistorie

MANDAG DEN 28. FEBRUAR KL. 19.00
FOREDRAG v. JOHN BUUR CHRISTIANSEN
STED:  AKTIVITETSCENTER MUNKESØEN

 

Postvæsenet i Kalundborg er næsten usynlig nu til dags. Sådan har det bestemt ikke altid været. Kom til foredraget, hør om posten og se eksempler på de mange højdepunkter i udviklingen af postvæsenet i Kalundborg gennem mere end 400 år. Foredragsholder John Buur Christiansen, har gennem mange år beskæftiget sig med posthistorien i Kalundborg og omegn, og står også bag en bog om emnet. Bogen kan fortsat købes på lokalarkivet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nye bøger i "Arkivbutikken"

 

Arkivernes Hjul 2021

Nr. 6 i rækken af årbøgerne Arkivernes Hjul er nu klar med en cocktail af spændende fortællinger fra alle 8 arkiver og med forord af Ole Jerichow.
Interessante begivenheder og menneskeskæbner har fået rystet støvet af sig, er hentet frem i lyset og mikset sammen af de dygtige frivillige skribenter, der heldigvis ikke  har ladet sig slå ud af coronaens kvælende favntag.
Tissø Roklub, Kong Frederik d. 6.´s guldur, Blak og Sortensten fra Røsnæs, Rindalismen, Marie Bording, Høng Gymnasium, om Asylbørnehaven, Brokkebjerg, Mordet på Aagaard, Vor Frue Kirke, Kajakhotellet, Møllebakkepavillonen, Pyramiden i Føllenslev, Strøtanker fra Røsnæs og meget mere…

Arkivernes Hjul 2021 koster 100 kr.
Arkivernes Hjul 2016-2020 kan fra den 13. november købes for 75 kr. / stk.

 

 

 

 

 

Billeder fra Kalundborg - 9

Den nye bog Billeder fra Kalundborg - 9 blev præsenteret lørdag den 30. oktober
Forsiden på bogen er et dejligt billede fra 1905, der viser Havnepladsen med jernbanens spor, pakhus, vej og drejeskive for DSB's lokomotiver.
Til venstre Lodstaarnet, der var udsigtstårn for lodserne og lokale for Toldvæsenet. Bag tårnet er det den såkaldte "Møgborg havn".
Til højre, grunden med træerne, ligger i dag bygningen, hvor Schultz Shipping har kontor, derefter det gamle Jernbanehotel, Kalundborg Hotel og Brandstationen, derefter Rosengade 16 og ude ved Houget, Jens Bukhs villa.

 Pris: 148 kr.

 

 

Saltbæk Vig

Arkivet er kommet i besiddelse af nogle eksemplarer af bogen Saltbæk Vig Historie, natur kultur. Bogen er den første samlede beskrivelse af det 28 km2 store naturområde i Nordvestsjælland. Kapitlerne er skrevet af folk, som har arbejdet med Saltbæk Vig igennem mange år.

 

Pris: 100 kr.

 

 

 

 

Fællesorganisationens boligbyggeri

Arkivet kan tilbyde den af Fællesorganisationens Bogligbyggeri udgivne bog i anledning af dets 100-årige jubilæum i 2019.

Pris: 50 kr.