Skoleskibet Danmark i Vesthavnen – 23.04.1960

Lørdag den 19. oktober kl. 10-13:
Bogudgivelse på Kalundborg Lokalarkiv                                       

 Billeder fra Kalundborg – 7 ”

 I 2013 udkom den første bog i serien med ”Billeder fra Kalundborg”, og nu er den syvende bogudgave klar, og udkommer den 19. oktober 2019, og vil fra denne dag kunne købes på Kalundborg Lokalarkiv, og fra den 21. oktober 2019 på Forlaget Almuebøger og i Bog og Ide i  Kordilgade 7 – 9.

 Bogen vil også denne gang indeholde mange historier, oplysninger og billeder fra Kalundborg i gammel og nyere tid.

Nogle af de emner der omtales i ”Billeder fra Kalundborg – 7” er: DSBs gamle jernbanestation, Den røde Skole, Skolen ved Torvet, Mellem og Realskolen, Lundemarkskolen, Kalundborg Radiostation, Gisselørefyrene, Kalundborg Brandvæsen, Krydstogtskibe og Vesthavnen.

    

     

Her vises nogle af de billeder, der vil være omtale af i bogen.

Billederne vil forhåbentlig givet dig lyst til at købe ”Billeder fra Kalundborg – 7” og her se alle de andre billeder og læse historierne og oplysningerne, der knytter sig til billederne.


 

BUKH – Motorfabrikken og traktorerne

Lørdag den 7. september 2019 var Ivan Laursen fra Samsø Landbrugsmuseum på Kalundborg lokalarkiv  for at præsentere sin bog  ”Bukh – Motorfabrikken og traktorerne”.

Om baggrunden for bogens tilblivelse skriver Ivan Laursen:

  

”Jeg er opvokset på Samsø med den danskfremstillede traktor fra Motorfabrikken Bukh i Kalundborg, og har samlet informationer om Bukh siden jeg var dreng. En stor del af min viden om Bukh, har jeg nu valgt at samle i en bog lavet som et opslagsværk. 

I forbindelse med bogarbejdet har jeg besøgt Kalundborg Lokalarkiv. Det blev til mange besøg da jeg havnede midt i en guldgrube og da der ved hvert besøg stod materiale klar til mig når jeg kom med færgen fra Samsø. Og der har været mange nye historier at gå på opdagelse i.

 Bogarbejdet har strakt sig over nogle år, da det hovedsagelig har været i min fritid om vinteren jeg har arbejdet på bogen. Bogen har jeg selv sat op, og har således udvalgt og sat billeder ind efterhånden der dukkede nogen op. Jeg har mødt mange venlige og hjælpsomme mennesker i forbindelse med bogudgivelsen, hvilket jeg er meget taknemmelig over. En særlig tak til folkene på Kalundborg Lokalarkiv.

 Bogen “Bukh – Motorfabrikken og traktorerne” er på 420 sider og koster 398,- kr.


 

 

Færgerne mellem Kalundborg og Samsø (Århus)

Tilbud fra Arkivbutikken

Det er lykkedes arkivet at erhverve nogle eksemplarer af bogen Færgerne mellem Kalundborg og Samsø (Århus) til en favorabel pris. Arkivet kan derfor tilbyde arkivets medlemmer bogen til halv pris 150 kr. Bogen er på 243 sider og indeholder en masse billeder fra perioden.

 I bogen beskriver forfatteren detaljeret sejladsen mellem Kalundborg og Samsø i perioden 1. september 1914 til 4. januar 2015. Dengang sejlede færgen mellem Kalundborg og Kolby Kås og indtil 1979 videre til Århus. Også sejladsen mellem Ballen og Kalundborg fra 1968 til 1970 er beskrevet i bogen. Sejladsen mellem Kalundborg og Kolby Kås foregik i starten med aflagte hjulfærger fra Storebælt, men sluttede med en skræddersyet færge til overfarten. Under 2. verdenskrig gav sejladsen specielle udfordringer for overfarten, idet sejladsen blev opretholdt med træbåde. Sejladsen i 1944-45 er beskrevet ud fra dagbogsnotater fra den daværende skibsfører.

 Har du ikke allerede erhvervet arkivernes årbøger Arkivernes Hjul for 2016 og 2017, kan de nu købes i arkivet til en pris af 75 kr. pr. stk.     se yderligere i Arkivbutikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidste ARKIVnyt udkommer i oktober 2019

Deadline for indlevering af artikler m.m. til ARKIV nyt 2020:

ARKIV nyt udkommer i januar: Deadline for indlevering af artikler m.m. 2. december 2019

ARKIV nyt udkommer i april: Deadline for indlevering af artikler m.m. 2. marts
ARKIV nyt udkommer i juli: Deadline for indlevering af artikler m.m. 3. juni
ARKIV nyt udkommer i oktober: Deadline for indlevering af artikler m.m. 2. september